Pozvánka, rady a doporučení před návštěvou

 


Na zahradě Klementýnka už na vás netrpělivě čekáme. Prosekáváme poslední průlezy divočinou, finišujeme nedodělky, připravujeme sazeničky, dárečky a hotové semínkové bomby. Vůbec netušíme, zda těch 469 zhlédnutí blogu znamená, že se k nám opravdu i někdo chystá. Budeme proto moc rádi za SMS zprávu, který den byste rádi přijeli, na tel. č.: 607 193 012. Děkujeme! Pro jistotu ještě mapa - najdete nás ZDE.

A ještě máme několik upozornění před vaším příjezdem. Buďte připraveni na svažitý terén, občas bodlák, kopřivu, ďolík v zemi a šutrák v cestě palce vaší ctěné nohy. Při kochání je třeba se ZASTAVIT a rozjímat. Při chůzi prostě koukejte raději pod nohy. Hodně pomůže pevná obuv a neklouzavá podrážka. V podpatcích to nedáte.

Pro ty, co přijíždějí autobusem: čeká vás ze zastávky "U školy" cca 1 km po rovině a pak krátký stoupáček do ulice. Ti, co přijedou vlakem, budou šlapat dolů do údolí, přes něj a pak krátký stoupáček k nám, cca 2,5 km. Autem je to v pohodě, parkujte před plotem. Značky "slepá ulice" a "zákaz vjezdu" se nelekejte, těsně před nimi odbočíte. Za průjezdem Metternichovou hutí (něco jako tunel pod barákem) jeďte hned doprava nahoru.


Nemějte příliš velká očekávání, některé pohledy vypadají takto. Jsme ještě částečně staveniště, plot je provizorní, zídky i terasa bez dostatečného zábradlí - zejména na děti je třeba dát pozor. Obezřetně zejména na schodech, na okrajích terasy a u jezírka.

Připravili jsme pozvánku s podstatnými informacemi, dostanete ji od nás při příchodu a zde ji máte v náhledu:


Kdo bude chtít na některou z dílen, počítejte s poněkud špinavou prací. Seed bombs se hnětou z hlíny, berkeleyský kompost je v podstatě rostlinný hnůj - vypadá a voní tak nějak stejně. Musím se pochválit, vaří se důkladně. Přehazujeme každý druhý den a opravdu se z něj kouří a teplo sálá. Bude mít tak 60 stupňů i více a je to zážitek, věřte mi. Takhle tam na vás pod fólií čeká:


Svahy skýtají výhledy, ale i nutnost terénních úprav. Manžel doplétá plůtek z proutí, který drží svah u plotu. Uvidíte ho hned u vchodu a je parádní:


Zelenina na polykulturním záhonku nakonec přeci jen vylezla, tak se mi ulevilo, že bude co předvádět...:


No a kolem jezírka to kvete krásně, akorát ten pyl na hladině je trochu neestetický. Doufám, že ho přicházející deště a bouřky aspoň trochu vyčistí, ať si nedělá ostudu:


Příjďte, TĚŠÍME SE!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Klementýnka děkuje všem návštěvníkům

Premiéra na Víkendu otevřených zahrad 2021